Creatief met droogbloemen: 3 DIY ideeën

Creatief met droogbloemen: 3 DIY ideeën

Een eigen boeket maken, droogbloemen in glas of een droogbloemen slinger lees het in dit artikel!
16 November 2020

Droogbloemen zijn niet meer weg te denken uit de woontrends van nu: De mogelijkheden met droogbloemen zijn eindeloos. In dit artikel delen we 3 makkelijke DIY ideeën die jij zelf kan maken met droogbloemen!


Droogboeket maken


Naast dat je een droogboeket kan bestellen is het ook leuk om zelf een droogboeket te maken. Dit kun je doen door eerst zelf bloemen te drogen. Hoe dat moet lees je in deze blog. Maar je kunt ook je droogbloemen online bestellen en hierna zelf creatief aan de slag. Bekijk hier onze collectie aan droogbloemen. Wat een droogboeket betreft, probeer vooral zoveel mogelijk uit! Alle combinaties in droogbloemen zijn mogelijk en je kan dus je boeket helemaal naar smaak stylen.

Droogboeket-Vaas-Instagram



Droogbloemen in glas

Doordat droogbloemen geen water nodig hebben kun je heel creatief aan de slag. Je ziet nu overal droogbloemen terugkomen in een glazen vaasje of stolp. Dit is ook makkelijk zelf te maken! Kijk in je kast naar een glazen vaas of fles. Maak nu zelf een mooie combinatie van droogbloemen en stop ze in de stolp of vaas.

Het is ook mogelijk om een klein tuintje onder een stolp te maken. Hiervoor heb je wat steekschuim en mos nodig. Wanneer je je steekschuim op maat hebt gesneden leg je het mos er op. Nu kan je je droogbloemen in het steekschuim steken. Voila! Je eigen tuintje onder een glazen dak.

Droogbloemen slinger

Hoe feestelijk is het om je eigen droogbloemen slinger in huis te hebben? Dit is heel makkelijk te realiseren. Je hebt hier een lang stuk touw voor nodig en verschillende soorten droogbloemen.

Kies de volgorde van de droogbloemen waarop jij de slinger het mooiste zou vinden. Knoop de bloem nu (ondersteboven) aan de onderkant van het steeltje aan het touw. Laat wat ruimte er tussen en knoop nu je volgende bloem aan je slinger. Als je het leuk vindt kan je de slinger nog stylen met gekleurd lint. Je kan het zo gek maken als je zelf wil!

Zin om zelf creatief aan de slag te gaan? Kijk vooral op www.dryflwrs.nl Wij hebben een ruim aanbod aan droogbloemen, droogboeketten en accessoires!

Whatsapp met ons