Hoe Lang Gaan Droogbloemen Mee? De meest gestelde vraag beantwoord!

Hoe lang gaan droogbloemen mee?

De meest gestelde vraag beantwoord!
16 November 2020

Misschien wel de meest gestelde vraag die we bij Dry FLWRS krijgen is: Hoe lang kan ik mijn droogbloemen bewaren? In dit artikel leg ik uit hoe lang de verschillende droogbloemen mee gaan, welke bloemen het langst goed blijven en geef ik je een aantal tips om de houdbaarheid van je droogbloemen te verbeteren.

Hoe lang gaan droogbloemen mee?

Het korte antwoord? Ongeveer 6 maand tot een jaar. Ter vergelijking, een boeket verse bloemen blijft gemiddeld ongeveer 10 dagen goed.

Hiermee zijn droogboeketten dus een mooi, voordelig en duurzaam alternatief op verse bloemen. Nog een voordeeltje: Ben jij iemand die vergeet z'n bloemen water te geven? Geen probleem! Dat hoeft namelijk niet met droogbloemen ;)

Om een uitgebreider antwoord te geven op de vraag: Hoe lang gaan droogbloemen mee? Moeten we een aantal factoren meenemen:

  1. Om wat voor droogbloemen gaat het?
  2. Waar heb je de droogbloemen staan?
  3. Wat doe je eraan om je droogbloemen mooi te houden?

Houdbaarheid per bloemsoort

Houdbaarheid gedroogde bloemen

Droogbloemen als gedroogde rozen zoals bijvoorbeeld in dit boeket hebben een levensduur van ongeveer 6 maanden waarna meestal de blaadjes uit gaan vallen. Echter als je de droogbloemen op een goed droge plek bewaart waarbij er niet direct zonlicht op de bloemen valt kan dit oplopen tot wel een jaar. Doordat de boeketten zo lang houdbaar zijn en daarnaast ook nog makkelijk zijn te onderhouden worden ze ook vaak in bedrijven, winkels en ter decoratie van beursstands gebruikt.

Houdbaarheid harde droogdecoratie

In het geval van hardere droogdecoratie zoals bijvoorbeeld: Tarwe, takken en gedroogde papaver dan spreken we over een houdbaarheid van wel 3 jaar of langer. Doordat deze soorten harder zijn zijn ze minder fragiel en blijven daardoor langer goed. Er zijn zelfs droogbloemen te vinden uit de jaren '70 die er nog steeds goed uitzien. Dat is pas duurzaamheid!

Gedroogde Papaver

Droogbloemen Onderhoud

Waar moet ik mijn droogboeket neerzetten?

Waar je je droogbloemen bewaart is een belangrijke factor in het bepalen van de levensduur van het droogboeket. Omdat de bloemen gedroogd zijn houden ze niet van vochtige ruimtes zoals bijvoorbeeld een badkamer. Beter is dus om je boeket op een droge plek te bewaren zoals in de woon-, studeer- of slaapkamer.

Zet je boeket niet in de zon

Droogboeketten zijn allang niet meer de stoffige doffe boeketten die we van vroeger gewend zijn, tegenwoordig zijn er allerlei mooi gekleurde droogboeketten. Zoals dit boeket van DRY FLWRS. De boeketten blijven het mooist als je naast dat je ze in een droge ruimte ze ook niet in de volle zon zet. Direct zonlicht zorgt ervoor dat de kleuren van de droogbloemen vervagen. Wil je er dus voor zorgen dat je boeket het heel lang uit houdt zorg er dan voor dat je er een plekje voor vind waarbij er geen direct zonlicht op valt.

Droogbloemen Onderhoud Tips

Gedroogd Pampasgras met haarlak bespuiten

Een goede manier om je pampasgras langer mooi te houden en ervoor te zorgen dat er minder pluisjes uit vallen is door er haarlak op te spuiten. Dit doe je door op ongeveer 30 cm afstand haarlak op de pluimen te spuiten en ze al spuitend rond te draaien. Hierdoor komt er een laagje haarlak over de pampaspluimen wat ervoor zorgt dat de pluimen minder gaan pluizen. Wees voorzichtig dat je er niet te veel haarlak overheen spuit want anders komen je pluimen eruit te zien als een suikerspin.

Pampasgras-Boeket

Droogbloemen zijn wat broos en dus kwetsbaarder dan normale bloemen. Het is dus belangrijk om er voorzichtig mee te zijn! Wanneer je je boeket in handen neemt, houd er dan rekening mee dat je de bloemen bij de steel vastpakt en zit er vooral niet te vaak aan.

Boeket-Eyecatching

Wanneer je met deze punten rekening houdt, zullen je bloemen lang meegaan! Meestal blijven droogbloemen een zes maanden tot een jaar goed. Doordat ze geen water nodig hebben hoef je er niet meer naar om te kijken. Je hoeft ze alleen maar te bewonderen! ;)

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden over droogbloemen? Bekijk hier dan de mooie collectie droogboeketten van Dry FLWRS. We voegen maandelijks nieuwe boeketten toe afhankelijk van de beschikbare bloemen en het seizoen.

Whatsapp met ons