Droogbloemen Kopen? | Dry FLWRS® Dé #1 Droogbloemist

Bij DRY FLWRS vind je een mooie collectie droogbloemen. De droogbloemen van Dry FLWRS komen voornamelijk rechtstreeks van Nederlandse bodem. Opzoek naar een mooi boeket? Bekijk dan onze met de hand samengestelde droogboeketten en onze razend populaire pampas pluimen.

60 artikelen  De volgende soorten droogbloemen worden momenteel gebruikt in onze boeketten droogbloemen:

Hoe lang gaan droogbloemen mee?

De meest gestelde vraag die we krijgen is, hoe lang gaan gedroogde bloemen eigenlijk mee? We hebben in deze blog uitgeschreven hoe lang de verschillende bloemen mee gaan. Maar het korte antwoord is: Ongeveer 6 maand :)

Waar koop ik die mooie vaas voor mijn droogbloemen?

De vazen die op de foto's staan bij onze producten kun je meestal bestellen via deze pagina. Echter zijn sommige vazen zo populair dat ze razendsnel zijn uitverkocht zelfs bij onze leverancier. We doen ons best om altijd een ruime keuze aan vazen op de site te hebben!

Verkopen jullie ook cadeaubonnen?

We kregen vaak de vraag of we ook cadeaubonnen verkochten zodat de jarige zelf een droogboeket kan uitzoeken. Sinds kort vind je hier een mooie selectie aan cadeaubonnen. Vergeet niet een persoonlijk berichtje toe te voegen aan je bestelling voor de jarige :)

Waar komen de droogbloemen van Dry Flowers vandaan?

Onze eigen droogbloemen kopen we zoveel mogelijk in bij Nederlandse telers. Alle droogboeketten worden met de hand door onszelf bedacht en gemaakt. We voegen maandelijks nieuwe droogboeketten en bosjes droogbloemen toe op basis van de trend van het moment en het seizoen. Heb je een speciaal verzoek voor bijvoorbeeld een bruiloft, een zakelijke aangelegenheid of andere vragen? Neem dan contact met ons op zodat we een aanbieding op maat voor je kunnen maken.

Wat is de geschiedenis van droogbloemen?

Droogbloemen uit Oud Egypte

Droogbloemen bestaan al heel lang, ze werden al gevonden in de grafvondsten uit oud Egypte. De oude Egyptenaren gebruikten de bloemen om geurtjes en cosmetische producten van te maken. Daarnaast werden de gedroogde bloemen gebruikt om aan overleden Egyptenaren mee te geven in de graftombe waarbij aan iedere bloem een symbolische betekenis werd toegedicht.

Droogbloemen in de Middeleeuwen

In de middeleeuwen werden gedroogde bloemen gebruikt als medicijn. Tijdens de middeleeuwen werden kruiden en bloemen, tussie-mussies genoemd, gebruikt om ziekten en geuren af te weren. Er werd aangenomen dat het fysieke uiterlijk van een plant eruit zag als het lichaam of de ziekte die het zou genezen. Volgens Christie zou een paardenbloem, vanwege zijn sap, zogende moeders genezen

Oshibana Droogbloemen Kunst

De Japanners creëerden een kunstvorm met droogbloemen genaamd Oshibana, de kunst en het ambacht van het persen van bloemen om de schoonheid en voordelen van de levende plant te behouden. De kunstvorm groeide uit de eeuwen van Japanners die de bloemen en planten eerden die bij hen groeiden. Deze geperste bloemkunst is uitgegroeid tot meer dan alleen geperste bloemen; het bevat nu alle soorten ontwerpen, aangezien Oshibana gebruik maakt van gekleurd papier. Deze kunst verandert een blad in een boom en bloembladen in bergen. Deze kunstwerken zijn tot in de puntjes verzorgd.

Droogbloemen: Terug van weggeweest!

Tot halverwege de jaren 90 waren de gedroogde bloemen erg in trek waarna het gedurende ongeveer 25 jaar uit de mode was maar sinds vorig jaar zit de markt weer in een enorme lift.

De droogbloemen zijn weer helemaal hip and happening en dat is te o.a. te merken aan het grote aantal influencers op de verschillende social media kanalen waarop je droogboeketten langs ziet komen. Zelfs op de grootste modebeurzen in Parijs en Kopenhagen worden droogbloemen gebruikt ter decoratie van de stands!

Eindeloos Plezier met droogbloemen van Dry Flowers

Het grote voordeel van gedroogde bloemen ten opzichte van verse bloemen is dat ze veel langer mee gaan. Heb je met een gewone bos bloemen na een week al dat deze begint te verwelken van droogbloemen kun je maandenlang plezier hebben. De initiële kosten van een boeket zijn vaak iets hoger maar doordat de bloemen zo duurzaam zijn heb je dit na een week al terug verdient!

De nostalgische uitstraling van de droogboeketten zorgt voor een mooie en chique sfeer in huis of op kantoor. En nog een voordeel de droogbloemen hoeven geen water ;)

DRY Flowers Service

Duurzaam

Bij DRY FLWRS zijn we opzoek naar duurzame relaties met al onze klanten. Wat bedoelen we hiermee? We willen graag dat onze klanten, klanten blijven en zijn dus bereid te investeren in een goede relatie. Een goede service staat bij ons dus zeer hoog in het vaandel!

Vriendelijk

We zullen je altijd vriendelijk te woord staan op de manier zoals jij dat het liefste wil. Je kunt contact met ons opnemen via Email, Whatsapp, Facebook, Instagram of gezellig ouderwets via de telefoon :)

Snel

Je kunt via de mail van ons een reactie verwachten binnen 12 uur, ook in het weekend! Via Whatsapp krijg je binnen 10 minuten een reactie.

Whatsapp met ons